4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spruitenpot met geroosterde ribkarbonade

Spruitenpot met geroosterde ribkarbonade

ingrediënten


25 min
4 personen
125 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

4 ribkarbonades

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel tomatensaus

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel currysaus

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1000 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels in 20 minuten gaar.
  • 2 Kook de spruiten 6 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over. Halveer de spruiten.
  • 3 Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Verwarm de ovengrill.
  • 4 Meng citroenrasp met het citroensap, de currysaus of tomatenpuree, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper.
  • 5 Bestrijk de ribkarbonades met deze marinade. Rooster de ribkarbonades 12 minuten in een grillpan of onder een hete grill. Keer ze regelmatig om.
  • 6 Giet de gare aardappels af. Voeg 2 eetlepels olijfolie, de zure room en zout en peper toe en maak er puree van.
  • 7 Schep de spruiten door de hete puree en verwarm even. Serveer met de karbonades.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 57 gram
eiwit 37 gram