4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spruitenstamppot met gebakken rookworst

Spruitenstamppot met gebakken rookworst

ingrediënten


25 min
4 personen
200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Franse mosterd
100 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram stamppotaardappel
4 Gelderse rookworst
4 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

pureestamper

  • 1 Snijd de sjalotten in halve ringen en de rook worsten in schuine plakjes. Kook de aardappelen in een ruime pan water met zout in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de spruiten toe.
  • 2 Verhit intussen 50 g boter in een grote koekenpan en fruit de sjalot 3 min. Voeg de rookworst toe en bak de plakjes in 6 min. lichtbruin. Keer halverwege. Neem de gebakken sjalot en worst uit de pan en houd afgedekt warm. Voeg de mosterd toe aan het achtergebleven bakvet en roer met 50 ml water tot een saus.
  • 3 Giet de aardappelen en spruiten af en stamp met de melk en rest van de boter tot een grove stamppot. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Serveer de stamppot met de gebakken sjalot, rookworst en mosterdsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 747 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 23 gram
Terugroepactie | Spar boerenmetworst