4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas

Spruitenstamppot met gegratineerde geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

10 gram blanke hazelnoten

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

4 dunne plakjes zachte geitenkaas
1 appel

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 snufje nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

600 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven op 100ºC. Kook de aardappels gaar in ruim water met zout.
  • 2 Giet ze af en stamp fijn met 20 gram boter en melk. Breng op smaak met zout, versgemalen peper en een snuf nootmuskaat. Houd de puree afgedekt warm in de oven.
  • 3 Doe de teentjes knoflook met 1 eetlepel van de olie in een schaaltje en dek af met magnetronfolie. Pof de knoflook circa 3 minuten in de magnetron op 800 watt.
  • 4 Leg de plakken appel op een bakplaat en beleg ze met de geitenkaas. Druppel er wat honing over en bestrooi met de hazelnoten.
  • 5 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook hierin de spruiten in 5-7 minuten beetgaar. Giet ze af en stamp ze door de puree.
  • 6 Verhit de rest van de olie samen met de rest van de boter. Druk de gepofte knoflook met een vork uit de schilletjes en roer de knoflookpuree door het oliemengsel.
  • 7 Verwarm intussen de ovengrill en gratineer de geitenkaas heel kort. Serveer de stamppot met de knoflookjus en leg er de plakken appel met geitenkaas op.

bereidingstip

Als de appels in je fruitschaal er niet zo mooi meer uitzien, kun je ze nog prima gebruiken voor dit recept.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 15 gram