4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
recepten Spruitjessalade met linzen

Spruitjessalade met linzen

ingrediënten


15 min
4 personen
100 gram Parmezaanse kaas
200 gram druiven
2 eetlepels wittewijnazijn
4 eetlepels olijfolie
1 bosje peterselie
1 teentje knoflook
8 stengels bleekselderij
2 rode uien
2 blikjes linzen
150 gram spruitjes
75 gram amandelen
1 eetlepel venkelzaad

  • 1 Rooster het venkelzaad in een droge, hete koekenpan en houd apart. Rooster de amandelen in een droge, hete koekenpan en hak ze grof.
  • 2 Halveer de spruitjes en snijd of schaaf ze zo dun mogelijk. Kneed een paar keer om alle blaadjes los te krijgen. Meng met de linzen, ui en bleekselderij. Meng de knoflook, peterselie, olijfolie, azijn en venkelzaad.
  • 3 Giet de dressing over de groenten en linzen. Voeg de amandelen, druiven en kaas toe en schep alles door elkaar.

bereidingstip

Bak de linzen een paar minuten in een scheutje olijfolie voor een lauwwarme spruitjessalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 25 gram
recalls Bio hapje appel perzik banaan 6+, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier