4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Spruitjessalade met pecan en cranberry

Spruitjessalade met pecan en cranberry

ingrediënten


20 min
4 personen
1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

75 gram pecannoten
2 eetlepels gedroogde cranberry's

dit product is niet beschikbaar

1 sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de helft van de spruitjes en meng ze met de helft van de olijfolie en een snuf zout. Leg de halve spruitjes met de snijkant naar beneden op een bakplaat en rooster in de oven in circa 35 minuten goudbruin. Schep halverwege om.
  • 2 Snijd intussen de rest van de spruitjes in dunne reepjes. Klop een dressing van de overige olijfolie, honing, azijn, mosterd, sinaasappelrasp, -sap, zout en peper. Masseer deze dressing door de rauwe spruiten en laat even staan.
  • 3 Meng de geroosterde spruitjes, cranberry’s, pecannoten en peterselie erdoor en breng de salade op smaak met zout en peper.

bereidingstip

Deze salade is ook lekker met blokjes feta erdoor.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 5 gram