4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas

Spruitjesschotel met gehakt en oude kaas

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

100 gram oude kaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram druiven

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

500 gram rundergehakt

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

750 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Kook de aardappels met zout in 15-20 minuten gaar. Verwarm de oven voor op 200°C. Giet de aardappels af en stamp ze tot een grove puree.
  • 2 Roer de melk, zout, peper en de helft van de boter door de puree.
  • 3 Kook intussen de spruitjes met zout in circa 5 minuten beetgaar en giet ze af.
  • 4 Verhit de olijfolie en fruit hierin de uien.
  • 5 Voeg het gehakt en de kerriepoeder toe en bak dit rul. Schep de spruitjes en druiven erdoor.
  • 6 Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover.
  • 7 Bestrooi met de kaas en het paneermeel. Verdeel hierover de rest van de boter in vlokjes. Bak de schotel circa 20 minuten in de oven.

bereidingstip

Voeg 100 gram gehakte noten toe aan het gehaktmengsel.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 850 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 62 gram
eiwit 40 gram