4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Spruitjesstamppot met bacon en gefrituurde uienringen

Spruitjesstamppot met bacon en gefrituurde uienringen

ingrediënten


40 min
4 personen
2 uien

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

125 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

olie

dit product is niet beschikbaar

150 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

500 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 120°C. Kook de aardappels met zout gaar. Kook de spruitjes met zout beetgaar.
  • 2 Giet de aardappels en spruitjes af en maak er met de melk, nootmuskaat, zout en versgemalen peper een grove stamppot van. Houd de stamppot warm in de oven.
  • 3 Rooster de bacon in een droge hete koekenpan en houd daarna warm in de oven.
  • 4 Verhit de frituurolie tot 180°C. Meng 125 gram bloem met het bier tot een beslag. Haal de uienringen eerst door de bloem en daarna door het beslag. Frituur ze goudbruin en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
  • 5 Serveer de stamppot met de bacon en de uienringen erop.

bereidingstip

Vervang de bloem door zelfrijzend bakmeel in het beslag voor de uienringen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 20 gram