pureestamper
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
pureestamper
bereiden
bereidingstip
• Snijd spruitjes doormidden om ze sneller gaar te laten worden. <br/> • Spruitjes hoeven niet heel lang te koken voor stamppot. Meekoken met de aardappelen is ideaal: 10 min. is meestal voldoende. <br/> • Voor extra smaak kun je gebakken spekreepjes of uien fruiten en door de stamppot scheppen. <br/> • Spruitjes zijn het lekkerst als ze beetgaar zijn en hun lichte bittertje behouden. Roosteren of wokken zijn bereidingstechnieken waarmee je spruitjes lekker klaar kunt maken. . <h4>Serveertip</h4> Serveer de stamppot warm, met de jus of een lik grove mosterd. Ook lekker met gebakken uitjes (bakje) of plakjes augurk erbij of erover. . <h4>Vegetarische variatie</h4> Maak een vegetarische spruitjesstamppot door de rookworst te vervangen door bijvoorbeeld gebakken paddenstoelen of vegetarische spekjes. Liever iets zoets erbij? Appel of peer geeft een fijne, milde tegenhanger aan de spruitjessmaak. . <h4>Spruitjes op smaak maken</h4> Met klassieke smaakmakers als nootmuskaat, tijm of salie kun je spruitjes en ook deze stamppot goed kruiden. Wil je de stamppot iets frisser maken, voeg dan wat citroenrasp toe of roer er op het laatst een handje fijngesneden peterselie door.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 610 kcal |
vet | 29 gram |
verzadigd vet | 17 gram |
koolhydraten | 50 gram |
eiwit | 22 gram |
WEB01-SPAR-PU