5 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven

Spruitjesstamppot met krokante vis uit de oven

ingrediënten


25 min
5 personen
basilicum

dit product is niet beschikbaar

kervel

dit product is niet beschikbaar

bieslook

dit product is niet beschikbaar

peterselie
4 eetlepels verse gemengde kruiden
1 eetlepel grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 sneeën wit brood

dit product is niet beschikbaar

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

100 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

750 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

bakplaat

  • 1 Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar. Kook de spruitjes in 10 minuten beetgaar, giet ze af en stoom ze droog.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Giet de gare aardappels af en stamp er met de spruitjes, melk, kerrie, roomkaas of feta, 25 gram boter, zout en peper een grove stamppot van.
  • 3 Schep deze in de ovenschaal, bestrooi met paneermeel en verdeel er 25 gram boter, in vlokjes, over. Zet de stamppot in het midden van de oven.
  • 4 Dep de vis droog. Maal het geroosterde brood en meng het broodkruim met de mosterd, groene kruiden en 75 gram boter.
  • 5 Leg de visfilets naast elkaar op een bakplaat of in een lage ovenschaal. Bestrooi met zout en peper en verdeel de krokante kruidenboter erover.
  • 6 Zet de vis naast de stamppot 20 minuten in de oven tot deze gaar en goudbruin is. Serveer de vis op of bij de spruitjesstamppot.

bereidingstip

Gebruik voor de vis in plaats van verse groene kruiden eens 1 eetlepel gedroogde Italiaanse of Provençaalse kruiden.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 610 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 33 gram