4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
20 gram amandelschaafsel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

300 gram spruitjes

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes hartigetaartdeeg

benodigdheden

taartvorm

  • 1 Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Druk het deeg stevig aan in de taartvorm en snijd de randen eventueel rondom bij.
  • 3 Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • 4 Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  • 5 Verdeel de spruitjes en geitenkaas over het deeg en giet het eimengsel erover. Bedruppel met de honing en bestrooi met de amandelen.
  • 6 Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat circa 10 minuten rusten en snijd de taart daarna in punten.
  • 7 Lekker met een groene salade met uitgebakken spekjes en een mosterddressing.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 395 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 19 gram