4 personen
eenvoudig
20 min.
voorgerecht
home recepten Sriracha-zomersalade met feta en gembermuntdressing

Sriracha-zomersalade met feta en gembermuntdressing

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram feta

dit product is niet beschikbaar

takje munt

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gembersiroop

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

6 radijsjes

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

25 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

2 avocado's

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels srirachamayonaise
4 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

2 witte pistolets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC. Snijd de broodjes in de lengte in vieren. Leg ze op de bakplaat en besprenkel met 1 el olie.
  • 2 Bak het brood in de voorverwarmde oven in 8 min. lichtbruin. Bestrijk intussen 4 borden met srirachamayonaise.
  • 3 Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in partjes van 1 cm. Verdeel de veldsla met de avocado, sjalot en radijs over de srirachamayonaise.
  • 4 Klop de wijnazijn met de gembersiroop en mosterd glad. Klop druppelsgewijs de resterende 3 el olijfolie erdoor. Voeg de munt toe en breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Besprenkel de salade met de dressing en verkruimel de feta grof erboven. Serveer met het krokante brood.

bereidingstip

Bestrooi de salades met wat extra muntblaadjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 449 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 9 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels