4 personen
gemiddeld
20 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje
home recepten Stamppot-jusballetjes

Stamppot-jusballetjes

ingrediënten


20 min
4 personen
1 liter frituurolie

dit product is niet beschikbaar

200 gram paneermeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappelstamppot

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter bruine jus

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter bruine jus

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ijsblokjesvorm

  • 1 Giet de jus in een ijsblokjesvorm en vries minimaal 2 uur in tot de jusblokjes goed hard zijn.
  • 2 Kneed met een koele hand balletjes van de stamppot ter grootte van een bitterbal.
  • 3 Neem de jusblokjes uit de vorm en snijd de blokjes een keer door. Duw een stukje bevroren jus in de stamppotballetjes en maak het gaatje weer helemaal dicht.
  • 4 Haal de balletjes eerst door de bloem, dan door het ei en daarna door het paneermeel.
  • 5 Leg de balletjes afgedekt in de diepvries tot ze allemaal klaar zijn en laat nog 1 uur opstijven.
  • 6 Verhit de frituurolie tot 180ºC en frituur hierin de stamppotballetjes in porties van 4 stuks gelijkmatig bruin.

bereidingstip

Serveer als borrelhapje met mosterd en augurkjes.. Deze balletjes maak je van een restje stamppot. Het maakt niet uit welke stamppot je kiest, als de basis maar uit aardappelpuree bestaat.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 59 gram
eiwit 12 gram