4 personen
eenvoudig
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot met rauwe spinazie en blauwe kaas

Stamppot met rauwe spinazie en blauwe kaas

ingrediënten


40 min
4 personen
150 gram blauwe kazen

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels extra vergine olijfolie

dit product is niet beschikbaar

700 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

1500 kilogram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen in een grote pan in water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Snijd ondertussen de spinazie in fijne reepjes.
  • 3 Verwarm de olijfolie en fruit de uien lichtbruin.
  • 4 Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen.
  • 5 Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de melk, gefruite uien en de olie.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper en schep de kaasblokjes en spinazie erdoor. Serveer direct.

bereidingstip

Lekker met saucijzen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 650 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 22 gram