4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot met veldsla en gerookte zalm

Stamppot met veldsla en gerookte zalm

ingrediënten


25 min
4 personen
200 gram gerookte zalm

dit product is niet beschikbaar

150 gram veldsla

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter halfvolle melk

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

340 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram knolselderij

benodigdheden

fijne rasp

staafmixer

  • 1 Schil de knolselderij en snijd in stukken van 2 cm. Kook ze in water met zout in 12-15 min. gaar.
  • 2 Spoel intussen de bonen af en laat uitlekken in een vergiet. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en snijd de vrucht in partjes.
  • 3 Giet de knolselderij af en doe terug in de pan. Voeg de bonen, melk en citroenrasp toe en pureer met de staafmixer tot een gladde puree. Verwarm de puree op een lage stand. Schep de veldsla in delen door de puree. Breng de stamppot op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de stamppot in een serveerschaal. Scheur of snijd de zalm in grove stukken en verdeel over de stamppot. Serveer met partjes citroen.

bereidingstip

Liever vegetarisch? Je kunt de stamppot ook met een plantaardige, krokante schnitzel serveren.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 321 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 25 gram