- 1 Kook de aardappelen in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar.
- 2 Bak ondertussen de spekblokjes op middelhoge stand knapperig en bak de laatste minuut de pijnboompitten en knoflook mee tot ze lichtbruin zijn.
- 3 Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de boter en de melk.
- 4 Breng op smaak met zout en peper en schep de waterkers en ijsbergslareepjes erdoor.
- 5 Doe de stamppot in een verwarmde schaal en verdeel de gebakken spekjes en pijnboompitten erover.
bereidingstip
Lekker met gehaktballetjes.
wijnadvies
Erg lekker met de eenvoudige landenwijn Frans wit, Jean Sablenay Sauvignon of Gamma Bio Sauvignon Blanc. Rosé is zeker ook niet te versmaden: Viña Maipo, Schoondal of Montalto.