4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten

Stamppot met waterkers, ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten

ingrediënten


40 min
4 personen
1 kleine krop ijsbergsla
150 gram waterkers
150 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

50 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

200 gram ontbijtspekblokjes

dit product is niet beschikbaar

1500 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappelen in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • 2 Bak ondertussen de spekblokjes op middelhoge stand knapperig en bak de laatste minuut de pijnboompitten en knoflook mee tot ze lichtbruin zijn.
  • 3 Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de boter en de melk.
  • 4 Breng op smaak met zout en peper en schep de waterkers en ijsbergslareepjes erdoor.
  • 5 Doe de stamppot in een verwarmde schaal en verdeel de gebakken spekjes en pijnboompitten erover.

bereidingstip

Lekker met gehaktballetjes.

wijnadvies

Erg lekker met de eenvoudige landenwijn Frans wit, Jean Sablenay Sauvignon of Gamma Bio Sauvignon Blanc. Rosé is zeker ook niet te versmaden: Viña Maipo, Schoondal of Montalto.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 600 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 77 gram
eiwit 21 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté