4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot met witlof en geitenkaas

Stamppot met witlof en geitenkaas

ingrediënten


30 min
4 personen
125 gram melk
250 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

25 gram boter

dit product is niet beschikbaar

750 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar

1 bosje lente-/bosui

dit product is niet beschikbaar

500 gram witlof

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de witlof in de lengte enkele malen door. Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof, in ringen.
  • 2 Kook de aardappels gaar in iets gezouten water.
  • 3 Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf. Roer de suiker en het citroensap door de witlof.
  • 4 Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels.
  • 5 Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur. Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree. Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op.

bereidingstip

Strooi grofgehakte cashew- of pecannoten over de stamppot.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Kies hier voor stevige witte Chardonnays, met geen of weinig fustrijping, en van eenvoudige afkomst uit de Languedoc, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika of Australië (9-11ºC).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 37 gram
eiwit 18 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté