- 1 Snijd de witlof in de lengte enkele malen door. Snijd de uitjes, inclusief het mooie groene loof, in ringen.
- 2 Kook de aardappels gaar in iets gezouten water.
- 3 Bak intussen in een koekenpan de lofrepen in de boter gedurende een minuut of vijf. Roer de suiker en het citroensap door de witlof.
- 4 Giet de aardappels af en stoom ze droog. Stamp ze fijn en roer met een houten lepel de warme melk door de aardappels.
- 5 Zet de pan met puree op een warmhoudplaatje op een laag vuur. Schep de gebakken lof, de geitenkaas en lente/bosuitjes door de puree. Warm de stamppot nog even goed door. Dien meteen op.
bereidingstip
Strooi grofgehakte cashew- of pecannoten over de stamppot.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Kies hier voor stevige witte Chardonnays, met geen of weinig fustrijping, en van eenvoudige afkomst uit de Languedoc, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika of Australië (9-11ºC).