4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot snijbonen, witte bonen en tomaat

Stamppot snijbonen, witte bonen en tomaat

ingrediënten


35 min
4 personen
melk
250 gram cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram witte bonen

dit product is niet beschikbaar

citroen

dit product is niet beschikbaar

theelepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

300 gram magere spekreepjes

dit product is niet beschikbaar

450 gram diepvriessnijbonen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Zet de voorgekookte aardappelen met de bevroren snijbonen op met weinig water en kook ze samen gaar.
  • 2 Bak de spekreepjes uit, voeg ui, knoflook en rozemarijn toe en roerbak 3-4 minuten.
  • 3 Schep het citroensap en -rasp bij de spekjes. Schep de witte bonen en tomaten ook bij het spekmengsel en verwarm het al omscheppend.
  • 4 Giet de aardappelen en snijbonen af. Laat de witte bonen uitlekken en vang het vocht op. Voeg het bonennat en eventueel nog wat melk toe en stamp de aardappelen en snijbonen door elkaar.
  • 5 Schep het mengsel van witte bonen en spek er luchtig door.

bereidingstip

Serveer er eventueel vleesjus bij.

wijnadvies

Neem fris wit. Verdicchio Terrazano, Berg Schaduw Sauvignon Blanc of de Santa Balera Sauvignon Blanc-Chardonnay.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 550 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 55 gram
eiwit 23 gram