4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Stamppot van voorjaarsgroenten met mosterd en broodkruim

Stamppot van voorjaarsgroenten met mosterd en broodkruim

ingrediënten


25 min
4 personen
2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

5 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 bosje radijsje

dit product is niet beschikbaar

200 gram bospenen

dit product is niet beschikbaar

200 gram andijvie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zure room

dit product is niet beschikbaar

800 gram kruimige aardappels

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de aardappels gaar in ruim water met zout. Giet ze af en stamp tot een puree met de zure room en mosterd.
  • 2 Schep alle groenten door de puree en roer eventueel op een lage stand nog een paar minuten door.
  • 3 Verhit intussen de olijfolie in een koekenpan en bak hierin het broodkruim op middelhoge stand in een paar minuten bruin en krokant. Voeg op het laatste moment de knoflook toe en fruit kort mee.
  • 4 Serveer de stamppot met het gebakken broodkruim.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 380 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 47 gram
eiwit 9 gram