2 personen
hoofdgerecht

Stamppot van zoete aardappel en spinazie met gedroogde tomaat

terug naar recept
home recepten Stamppot van zoete aardappel en spinazie met gedroogde tomaat

Stamppot van zoete aardappel en spinazie met gedroogde tomaat

ingrediënten


2 personen
1 zout
1 versgemalen peper
2 eetlepels geroosterde walnoten
1 scheutje zonnebloemolie
4 varkenschipolataworstjes
1 theelepel kerriepoeder
1 deciliter melk
1 klontje roomboter
4 eetlepels gedroogde tomaatjes
200 gram gewassen spinazie
400 gram zoete aardappel

  • 1 Schil de zoete aardappels, snijd in niet te grove stukken en zet net onder met water. Voeg een snufje zout toe en breng aan de kook.
  • 2 Laat de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar koken, giet af en laat goed uitlekken.
  • 3 Snijd, terwijl de aardappels koken, de uitgelekte gedroogde tomaatjes fijn.
  • 4 Stamp de aardappels met behulp van een pureestamper tot een puree en voeg er de gedroogde tomaatjes aan toe.
  • 5 Verwarm in een steelpan de melk met de roomboter en het kerriepoeder en breng tegen de kook. Voeg toe aan de puree en meng er de spinazie doorheen. Deze zal door de warmte van de puree direct slinken. Kruid met zout en peper.
  • 6 Verwarm in een antiaanbakpan een scheutje zonnebloemolie en bak er om en om de chipolataworstjes in.
  • 7 Dresseer de stamppot in een diep bord en serveer met de gebakken worstjes. Bestrooi met de walnoten.

Terugroepactie | Kips Vega Paté