2 personen
hoofdgerecht

stamppot van zoete aardappel met gedroogde tomaat en rucola

terug naar recept
home recepten stamppot van zoete aardappel met gedroogde tomaat en rucola

stamppot van zoete aardappel met gedroogde tomaat en rucola

ingrediënten


2 personen
1 snufje zout
1 snufje versgemalen peper
1 scheutje zonnebloemolie
4 stuks varkenschipolata worstjes
1 dl melk
1 klontje roomboter
4 eetlepel gedroogde tomaat
100 gram rucola naturel
400 gram zoete aardappel

  • 1 Schil de zoete aardappels, snijd in niet te grove stukken en zet net onder met water. Voeg eensnufje zout toe en breng aan de kook. Laat de aardappels in ongeveer 15 minuten gaar koken, giet af en laat goed uitlekken.
  • 2 Snijd, terwijl de aardappels koken, de uitgelekte gedroogde tomaatjes fijn.
  • 3 Stamp de aardappels met behulp van een pureestamper tot een puree en voeg er de gedroogde tomaatjes aan toe.
  • 4 Verwarm in een steelpan de melk met de roomboter en breng tegen de kook. Voeg toe aan de puree en meng er 2/3 van de rucola doorheen. Kruid met zout en peper.
  • 5 Verwarm in een pan met antiaanbaklaag een scheutje zonnebloemolie en bak er om en om de chipolataworstjes in.
  • 6 Dresseer de stamppot in een diep bord en verdeel er de rest van de rucola over. Serveer met de gebakken worstjes.

Terugroepactie | Kips Vega Paté