- 1 Doe de aardappels in een grote pan en voeg zoveel water toe dat de stukken nét onderstaan. Voeg een beetje zout toe. Breng het water aan de kook en laat de aardappelen circa 10 minuten koken.
- 2 Voeg dan de venkel en wortel toe en kook alle groenten nog eens 15 minuten. Controleer of de aardappels gaar zijn.
- 3 Giet de groenten af. Zet de pan op een warmhoudplaatje of vlamverdeler op een laag vuur en stoom de aardappels en groenten droog.
- 4 Stamp de groenten en aardappels door elkaar, terwijl je bij kleine beetjes tegelijk de warme melk toevoegt.
- 5 Roer ten slotte een klontje boter, de bladselderij of peterselie en peper door de stamppot. Breng de stamppot op smaak met zout en garneer met venkelgroen.
- 6 Geef bij dit gerecht braadworstjes of, ook heel lekker, eet er gebakken vis bij. Bijvoorbeeld een lekkerbekje.
wijnadvies
Geschikte partners zijn Bordeaux Blanc Sec, Entre-Deux-Mers, Bergerac Blanc Sec of de Cépage Sauvignon Blanc (9-11°C).