4 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, bijgerecht
home recepten Stapelsalade met erwtjes

Stapelsalade met erwtjes

ingrediënten


15 min
4 personen
2 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 zakje veldsla
1 blik kidneybonen

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

1 blikje mais

dit product is niet beschikbaar

16 cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

4 weckpotten

glazen schaal

  • 1 Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Meng de ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  • 2 Verdeel de dressing over de potten en leg een laagje erwten op de bodem. Verdeel de wortel erover.
  • 3 Leg de tomaatjes erop en verdeel de mais erover. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten.
  • 4 Snijd de komkommer nog een keer door. Snijd deze kwarten in dunne boogjes en leg in de potten.
  • 5 Leg de kidneybonen erop. Pel de eieren en snijd ze (evt. met een eiersnijder) in dunne plakjes.
  • 6 Leg de eierplakjes tegen de rand van de pot(ten) en vul in het midden op met een handje sla. Neem de pot bijvoorbeeld mee voor een picknick: keer om voordat je gaat eten zodat de dressing goed mengt met alle ingrediënten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 400 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 21 gram