4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Steak-plank met aardappel, paprika en salsa

Steak-plank met aardappel, paprika en salsa

ingrediënten


35 min
4 personen
1 bakje aioli

dit product is niet beschikbaar

100 gram botersla

dit product is niet beschikbaar

4 snoepkomkommers
2 paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 limoenen

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 bosje selderij
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

9 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

500 gram aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

4 biefstukken

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

grillpan

grote borrelplank

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Neem het vlees uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Meng de aardappelsoorten elk met 1 eetl. olie, zout en peper en verdeel elke soort over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 30 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Schep halverwege om.
  • 2 Maal intussen 5 eetl. olie, kappertjes, peterselie, selderij, knoflook, sjalot en de rasp van 1 limoen tot een salsa in de keukenmachine. Breng op smaak met zout, peper en het sap van dezelfde limoen.
  • 3 Schep de paprika om met 1 eetl. olie. Dep de biefstukken droog met keukenpapier, bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met zout. Gril het vlees ca. 3 min. Keer en gril nog 2-3 min. voor een medium biefstuk. Neem het vlees uit de pan en laat afgedekt rusten. Snijd in plakjes.
  • 4 Rooster intussen de paprikarepen 6 min. in de grillpan. Snijd de overige limoen in partjes. Verdeel de salsa, komkommer, limoenpartjes, sla en aioli over een grote borrelplank of broodplank. Leg beide aardappelsoorten, biefstuk en paprika ertussen.

bereidingstip

Lekker met rode peperringen voor extra pit.. Je kunt de salsa 2 dagen bewaren in de koelkast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 943 kcal
vet 61 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 38 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté