4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, voorgerecht, bijgerecht
recepten ‘Steak’ van watermeloen met gorgonzola

‘Steak’ van watermeloen met gorgonzola

ingrediënten


25 min
4 personen
50 gram pecannoten
1 eetlepel tijm

dit product is niet beschikbaar

50 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

200 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels limoensap

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 kleine watermeloen

benodigdheden

barbecue

grillpan

  • 1 Snijd een kapje van de watermeloen zodat deze tijdens het snijden stevig staat. Verdeel de meloen in plakken van 2,5-3 cm dik. Verwijder de grote pitjes.
  • 2 Meng de olijfolie met de honing, limoensap en cayennepeper. Bestrijk één kant van de meloen royaal met dit mengsel.
  • 3 Rooster de meloenplakken met de bestreken kant naar beneden circa 2 minuten op de barbecue of in een hete grillpan. Bestrijk nu de bovenkant, keer om en gril nog een paar minuten.
  • 4 Serveer de meloensteaks met een topping van gorgonzola, olijven, tijm en pecannoten. Lekker met een groene salade of aardappelsalade.

bereidingstip

Vervang de gorgonzola in dit recept door brie.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 21 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip