4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Sticky bacon met gepofte aardappel en maïs

Sticky bacon met gepofte aardappel en maïs

ingrediënten


30 min
4 personen
50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

300 gram mais

dit product is niet beschikbaar

4 grote aardappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

500 gram speklapjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibare honing

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Vermeng de honing, ketchup, chilipoeder, azijn en olie met elkaar en schep hier het spek doorheen. Laat dit een half uur marineren.
  • 2 Prik de ongeschilde aardappelen rondom een paar keer in en leg ze op een bord.
  • 3 Pof ze in de magnetron in 15 à 20 minuten gaar op 600 Watt (kooktijd afhankelijk van de grootte van de aardappelen).
  • 4 Dek de aardappelen af met een keukendoek terwijl je de maïs verwarmt met de boter.
  • 5 Roerbak de spekblokjes op middelhoge stand tot ze mooi bruin en kleverig zijn.
  • 6 Voeg een paar eetlepels water toe en roer de jus van de bodem los.
  • 7 Snijd van de aardappelen een kapje af en schep hier de botermaïs op. Serveer dit met het spek met een lepeltje jus ernaast.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 49 gram
verzadigd vet 21 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 25 gram