4 personen
gemiddeld
15 min.
bijgerecht, hoofdgerecht
home recepten Sticky ginger chicken wings met frisse koolsalade

Sticky ginger chicken wings met frisse koolsalade

ingrediënten


15 min
4 personen
1 theelepel vijfkruidenpoeder
1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels bruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 bosje peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter mayonaise
200 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 wortels

dit product is niet beschikbaar

witte kool

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kippenpoot

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kippenvleugel

benodigdheden

bakplaat

  • 1 Meng de ingrediënten voor de marinade en marineer de kippenvleugels hierin circa 15 minuten. Verwarm de oven voor op 190ºC.
  • 2 Leg de kippenvleugels op de bakplaat en rooster 30-40 minuten in de oven. Keer tussendoor om.
  • 3 Maak intussen de salade en meng de kool met de wortel, bosui, yoghurt, mayonaise en peterselie. Serveer de chicken wings warm met de koolsalade.

wijnadvies

Zit er een zoetje in je gerecht? Schenk dan ook een wijn met een zoetje. Zuid-Afrika heeft zich hierin gespecialiseerd: ga voor Schoondal Cape Red.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 31 gram