- 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de kippenvleugels met de bloem.
- 2 Meng de tomatenpuree met het citroensap, de stroop, de cayennepeper en de olie.
- 3 Bestrijk de kippenvleugels met dit mengsel. Leg de helft van de kip op een rooster boven een bakplaat (zet de andere helft afgedekt in de koelkast).
- 4 Rooster de kip in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege om.
- 5 Rooster daarna de overige kip op dezelfde manier. Meng intussen de ingrediënten voor de salsa en serveer bij de kip.
wijnadvies
Ga gewoon voor een van onze - vriendelijk geprijsde - allemansvrienden. Wit: I Am Sauvignon Blanc, Arthur Metz Pinot Blanc en Lizard Pinot Grigio. Rosé: Sensas. Rood: Jean Sablenay Cabernet Sauvignon, Eco Balance Merlot en Hardy’s Varietal Range Shiraz. Bubbels: een extra feestelijk tintje geef je aan je feestmaal met Tiresia Prosecco frizzante, Gran Espanosa Cava brut of Champagne de Montpervier brut.