4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Sticky sinaasappelkip met sesam en paksoi

Sticky sinaasappelkip met sesam en paksoi

ingrediënten


40 min
4 personen
1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel bruine suiker

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel azijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel appelazijn
2 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 struik paksoi

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels sesamzaad

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels maizena

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

600 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Kook de rijst. Verwarm de oven voor op 60ºC. Verhit de zonnebloemolie in een hapjespan tot deze bruist als je een stukje brood erin legt. Schep steeds porties van de kip door het bloemmengsel en schud overtollige bloem eraf. Leg de kipblokjes voorzichtig in de olie en frituur om en om goudbruin. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Houd warm in de oven terwijl je de volgende portie kip frituurt.
  • 2 Verhit intussen de overige olie in een grote koekenpan en roerbak hierin de paksoi met de knoflook. Verwarm de sinaasappelsaus en schep de sinaasappelpartjes en gefrituurde kip erdoor. Bestrooi met de sesam en serveer met de rijst en paksoi. Bestrooi met de bosui.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 78 gram
eiwit 40 gram