4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten 'Sticky' zalm met mihoensalade

'Sticky' zalm met mihoensalade

ingrediënten


40 min
4 personen
1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

100 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel citroensap

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel honing

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels ketjap

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel sesamolie

dit product is niet beschikbaar

4 zalmfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Breng een pan water met wat zout aan de kook.
  • 3 Leg de stukken zalm in een ovenschaal.
  • 4 Klop de sesamolie met de ketjap, honing en het citroensap los en giet dit mengsel gelijkmatig over de zalm. Wrijf de vis ermee in en laat even staan.
  • 5 Leg de mihoen in het kokende water en roer na 1 minuut los. Giet de mihoen af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken in een vergiet.
  • 6 Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de vis nogmaals met de saus uit de schaal en bak 5-10 minuten verder.
  • 7 Snijd intussen de mihoen eventueel wat kleiner en snijd de plakken courgette in dunne slierten.
  • 8 Meng de knoflook, gember, rode peper en zonnebloemolie door elkaar in een grote kom en schep de mihoen en courgetteslierten erdoorheen.
  • 9 Bestrooi met de koriander.
  • 10 Serveer de mihoensalade bij de zalm.

wijnadvies

Chardonnay of sauvignon blanc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 29 gram