- 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
- 2 Breng een pan water met wat zout aan de kook.
- 3 Leg de stukken zalm in een ovenschaal.
- 4 Klop de sesamolie met de ketjap, honing en het citroensap los en giet dit mengsel gelijkmatig over de zalm. Wrijf de vis ermee in en laat even staan.
- 5 Leg de mihoen in het kokende water en roer na 1 minuut los. Giet de mihoen af en spoel er koud water over. Laat goed uitlekken in een vergiet.
- 6 Bak de zalm circa 10 minuten in het midden van de oven. Bestrijk de vis nogmaals met de saus uit de schaal en bak 5-10 minuten verder.
- 7 Snijd intussen de mihoen eventueel wat kleiner en snijd de plakken courgette in dunne slierten.
- 8 Meng de knoflook, gember, rode peper en zonnebloemolie door elkaar in een grote kom en schep de mihoen en courgetteslierten erdoorheen.
- 9 Bestrooi met de koriander.
- 10 Serveer de mihoensalade bij de zalm.
wijnadvies
Chardonnay of sauvignon blanc.