4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Stifado met kip (Griekse stoofschotel)

Stifado met kip (Griekse stoofschotel)

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneel
5 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

800 gram kipdijfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Dep 800 g kipdijfilet droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper. Verhit 3 el olijfolie in een braadpan. Bak de kip in 5 min. aan beide kanten lichtbruin.
  • 2 Snipper intussen 2 rode uien grof en snijd 3 teentjes knoflook fijn. Neem de kip uit de pan. Fruit in het bakvet de ui, knoflook en de blaadjes van 5 takjes tijm 2 min. Schep ¼ tl kaneel erdoor. Schenk 100 ml rode wijn in de pan. Voeg 1 blik tomatenblokjes (400 g) toe en breng aan de kook.
  • 3 Leg de kipdijfilet terug in de pan en stoof op een lage stand afgedekt in 30 min. gaar. Breng de stifado op smaak met zout en peper.
  • 4 Verkruimel 150 g feta grof erboven en bestrooi naar wens met wat extra tijmblaadjes.

bereidingstip

Stifado over? Eet de volgende dag in een pitabroodje met Griekse salade en tzatziki. Invriezen kan ook.. Lekker met witte rijst of stokbrood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1009 kcal
vet 48 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 78 gram