4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch
home recepten Stokbrood met paprikaspread, serranoham en venkelpickles

Stokbrood met paprikaspread, serranoham en venkelpickles

ingrediënten


30 min
4 personen
1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

15 gram platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

100 gram serranoham

dit product is niet beschikbaar

100 gram muhammara
1 stokbrood

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 aubergine

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 venkelknol

benodigdheden

staafmixer

grillpan

  • 1 Snijd de venkelknol in flinterdunne reepjes of schaaf deze met de mandoline. Breng de wijnazijn met de suiker aan de kook. Laat de suiker oplossen. Schenk de zoetzure marinade over de venkel en laat afkoelen.
  • 2 Verhit de grillpan. Schep de plakjes aubergine om met de olijfolie, zout en peper. Gril de aubergine in 2 porties in 6-8 min. aan beide kanten bruin en gaar.
  • 3 Snijd het stokbrood in de lengte open. Besmeer de onderste helft met de muhammara. Leg er de aubergine en serranoham op.
  • 4 Laat de venkelpickles uitlekken en verdeel over het brood. Dek af met de bovenste helft van het stokbrood en druk licht aan. Bestrooi met de platte peterselie, kappertjes en peper naar smaak. Snijd het stokbrood in 4 stukken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 406 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 18 gram