gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Stoofpeermuffins

Stoofpeermuffins

ingrediënten


bestellen
20 min
1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel citroenrasp

dit product is niet beschikbaar

750 gram stoofperen
75 gram boter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59
275 gram bloem

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
2 theelepels bakpoeder

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
100 gram witte basterdsuiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
100 gram lichtbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.69
2 eieren

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.39
200 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
2 stoofpeertjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 7.58
50 gram blanke amandelen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.95
180 gram suiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
5 kruidnagels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.59

  • 1 Begin met de stoofperen. Voor dit recept gebruik je niet alle peertjes. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood.
  • 3 Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht. Gebruik 2 peertjes in dit gerecht en serveer de rest als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.
  • 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter.
  • 5 Meng de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker en een mespuntje zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
  • 6 Giet de gesmolten boter, eieren en melk in het kuiltje en meng vanuit het midden tot een beslag. Roer niet te lang, dan worden de muffins taai.
  • 7 Schep de stukjes peer en de grof gehakte amandelen door het beslag. Vul de holtes van de muffinvorm voor 2/3 met het beslag en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 220 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 5 gram