- 1 Begin met de stoofperen. Voor dit recept gebruik je niet alle peertjes. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
- 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zoveel water bij dat de peren net onder staan. Breng rustig aan de kook en leg dan het deksel op de pan. Stoof de peren op een lage stand in circa 3 uur zacht en rood.
- 3 Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht. Gebruik 2 peertjes in dit gerecht en serveer de rest als bijgerecht of als dessert met opgeklopte slagroom met vanille.
- 4 Verwarm de oven voor op 200°C. Smelt de boter.
- 5 Meng de bloem, het bakpoeder, de basterdsuiker en een mespuntje zout in een kom en maak in het midden een kuiltje.
- 6 Giet de gesmolten boter, eieren en melk in het kuiltje en meng vanuit het midden tot een beslag. Roer niet te lang, dan worden de muffins taai.
- 7 Schep de stukjes peer en de grof gehakte amandelen door het beslag. Vul de holtes van de muffinvorm voor 2/3 met het beslag en bak de muffins in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.