eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Stoofpeerschuitjes

Stoofpeerschuitjes

ingrediënten


15 min
1 pot sinaasappelmarmelade
1 pot abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
10 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 kaneelstokjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rodebessensap

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

5 stoofperen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Schil de peren, leg ze in een pan en voeg de wijn toe. Vul eventueel aan met water zodat de peren onder staan.
  • 2 Voeg citroenrasp en -sap, de suiker, kaneelstokjes en kruidnagels toe en breng aan de kook. Stoof zachtjes circa 1 uur.
  • 3 Neem de peren uit het stoofvocht en bewaar dit. Laat de peren afkoelen en dep droog. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis. Maak aan de bolle kant in de lengte diepe inkepingen, maar snijd niet helemaal door.
  • 5 Bestrooi de deegplakjes licht met paneermeel. Leg in het midden van elke deegplak 1/2 peer met de ingesneden kant naar boven. Snijd het deeg rond de peren weg, maar laat een brede rand zitten. Vorm van de rest van het deeg blaadjes.
  • 6 Verwarm de jam met een beetje stoofvocht, zonder te koken. Bestrijk de peren en deegranden ermee. Rol de deegrand op en plak tegen de peer aan. Plak de blaadjes eraan vast en maak met een vork bladnerven.
  • 7 Bak de perenschuitjes in de oven in circa 15 minuten goudbruin.

bereidingstip

Serveer met een room van mascarpone, kaneel en vanillesuiker.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 305 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 46 gram
eiwit 3 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté