4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Stoofpeertjes in bladerdeeg met pecannoten en chocolade

Stoofpeertjes in bladerdeeg met pecannoten en chocolade

ingrediënten


30 min
4 personen
30 gram pecannoten
100 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

4 stoofperen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels suiker

dit product is niet beschikbaar

2 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

500 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • 2 Snijd reepjes van het bladerdeeg en bevestig een reep deeg boven aan de peer door het uiteinde om het steeltje te vouwen. Ga in een cirkel schuin naar beneden en eindig bij de onderkant van de peer.
  • 3 Bak de peren circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin en knapperig is. Smelt intussen de chocolade au bain-marie.
  • 4 Serveer de peertjes lauwwarm en besprenkel met de gesmolten chocolade. Bestrooi met de pecannoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 365 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté