4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Stoofpeertjesflappen

Stoofpeertjesflappen

ingrediënten


15 min
4 personen
1 takje munt

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneel
1 eetlepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels amandelspijs
2 stoofpeertjes

dit product is niet beschikbaar

4 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

bakkwastje

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de deegplakjes op kamertemperatuur ontdooien.
  • 2 Laat de peertjes goed uitlekken en dep ze droog. Halveer ze in de lengte en verwijder het klokhuis. Vul de holtes eventueel met een bolletje amandelspijs.
  • 3 Leg de deegplakjes op de met bakpapier beklede bakplaat. Leg de stoofpeertjes met de snijkant naar beneden op het deeg.
  • 4 Klop het ei los. Bestrijk het deeg rondom de peertjes dun met ei. Meng de suiker en kaneel en bestrooi het deeg ermee.
  • 5 Bak de stoofpeerflappen in de oven in 15-20 min. goudgeel en gaar. Garneer elke flap met een muntblaadje.

bereidingstip

Zelf stoofpeertjes maken? Kijk voor het recept op <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/basisrecept-stoofperen/">boodschappen.nl.</a>


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 384 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 6 gram