4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, bijgerecht

Stoofperen

ingrediënten


15 min
4 personen
200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

5 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

180 gram kristalsuiker

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

750 gram gieser wildeman stoofperen

benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Schil de peren, maar laat de steeltjes zitten. Zet de peren strak naast elkaar in een pan met deksel.
  • 2 Boen de citroen schoon en rasp de helft van de gele schil boven de pan. Voeg de suiker, kaneel, kruidnagels en wijn toe. Giet er zoveel water bij, totdat de peren net onder staan. Breng aan de kook en stoof de peren in 2 uur met het deksel schuin op de pan gaar.
  • 3 Serveer de peren warm, op kamertemperatuur of koud.

bereidingstip

<p><strong>Invriezen</strong></p> Laat de stoofperen in maximaal twee uur afkoelen in het kookvocht. Bewaar ze in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken en bedek ze met het kookvocht. Sluit de bakjes of zakken met zo min mogelijk lucht erbij en bewaar in de vriezer.. <p><strong>Ontdooien</strong></p> Haal de peertjes de avond of 24 uur voor het kerstdiner uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast. . <p><strong>Bereiden</strong></p> Verwarm de peren samen met het kookvocht 10-15 min. in een pannetje op een lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 319 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 0 gram