4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht, bijgerecht

Stoofperen

ingrediënten


15 min
4 personen
200 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

5 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

180 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

750 gram stoofperen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

fijne rasp

  • 1 Boen de citroen schoon en rasp 1 tl van de gele schil fijn. Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een pan waarin ze goed passen zonder om te vallen.
  • 2 Voeg de rest van de ingrediënten toe en giet er zo veel water bij dat de peren net onder staan. Breng tegen de kook op een middelhoge stand en zet een deksel op de pan.
  • 3 Stoof de peren op een lage stand in ca. 3 uur tot ze zacht en rood zijn. Laat de peren afkoelen in het stoofvocht.

bereidingstip

<p><strong>Invriezen</strong></p> Laat de stoofperen in maximaal twee uur afkoelen in het kookvocht. Bewaar ze in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken en bedek ze met het kookvocht. Sluit de bakjes of zakken met zo min mogelijk lucht erbij en bewaar in de vriezer.. <p><strong>Ontdooien</strong></p> Haal de peertjes de avond of 24 uur voor het kerstdiner uit de vriezer en laat ontdooien in de koelkast. . <p><strong>Bereiden</strong></p> Verwarm de peren samen met het kookvocht 10-15 min. in een pannetje op een lage stand.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 278 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 2 gram
eiwit 0 gram