4 personen
eenvoudig
15 min.
nagerecht/desserts, nagerecht, bijgerecht
recepten Stoofperen met kardemom en saffraan

Stoofperen met kardemom en saffraan

ingrediënten


15 min
4 personen
1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter witte wijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kardemompoeder
1 envelopje saffraan

dit product is niet beschikbaar

4 stoofperen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Schil de peren en laat de steeltjes eraan zitten. Zet ze rechtop in een kleine, maar diepe pan. Voeg de overige ingrediënten en genoeg water toe zodat de peertjes helemaal onder staan.
  • 2 Breng aan de kook en laat afgedekt 2-3 uur stoven op een lage stand. Laat de peertjes afkoelen in het stoofvocht.

bereidingstip

Maak een nagerecht van dit recept en serveer de stoofperen met crème fraîche gemengd met honing.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 245 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 51 gram
eiwit 0 gram