4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
recepten Stoofpot van kip, wintergroenten en spekblokjes

Stoofpot van kip, wintergroenten en spekblokjes

ingrediënten


50 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels verse bladselderij
3 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 kippenbouillontabletten

dit product is niet beschikbaar

4 kippenpoten

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 preien

dit product is niet beschikbaar

2 winterwortels

dit product is niet beschikbaar

groene kool
20 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram spekblokjes

dit product is niet beschikbaar

10 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Steek in elke ui 5 kruidnagels. Bak de spekblokjes in de boter in een grote braadpan knapperig en lichtbruin.
  • 2 Leg de kool, wortel, hele uien, prei, de aardappel, knoflook, laurierbladen en tijm in de pan.
  • 3 Leg de kippenpoten op de groenten en giet ongeveer 2 liter water in de pan. Voeg de bouillonblokjes toe en breng het water aan de kook. Laat alles op een vrij laag vuur in ongeveer 40 minuten gaar stoven.
  • 4 Schep de kippenpoten uit de pan en houd ze warm. Roer de fijngehakte peterselie en selderij door de bouillon. Zet de pan op tafel.
  • 5 Verdeel de kippenpoten, de verschillende groenten, de spekjes en bouillon over diepe borden. Garneer de kippenpoten met een plakje citroen.

wijnadvies

Zoek het in de eenvoudige witte en rode wijnen (al naar smaak). Denk met name aan tafelwijnen uit de vele productiegebieden die ons ter beschikking staan.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté