4 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Stoofvlees met abrikoos en rozemarijn

Stoofvlees met abrikoos en rozemarijn

ingrediënten


20 min
4 personen
2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

3 plakjes ontbijtkoeken
3 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

4 gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter runderbouillon

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

1 winterpeen

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

800 gram runderstooflappen

dit product is niet beschikbaar

30 gram boter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom goudbruin. Neem het vlees uit de pan. Bak vervolgens de uien, knoflook en wortel circa 3 minuten. Blus af met de wijn.
  • 2 Leg de stooflappen terug in de pan. Voeg de bouillon, abrikozen, kruidnagels, ontbijtkoek en rozemarijn toe en breng aan de kook. Zorg dat het vlees helemaal onder staat. Laat afgedekt 2-3 uur stoven totdat het vlees helemaal zacht is en uit elkaar valt. Roer regelmatig door.
  • 3 Verwijder de rozemarijn en kruidnagels. Breng op smaak met zout en peper. Lekker met romige aardappelpuree en een groene salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 25 gram
eiwit 45 gram