8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
recepten Stracciatella-ijstaart

Stracciatella-ijstaart

ingrediënten


25 min
8 personen
1 bakje framboos
300 gram pure chocolade
125 gram bokkenpootjes
400 milliliter Griekse yoghurt
50 gram suiker
500 milliliter slagroom

benodigdheden

taartvorm

schaal

vershoudfolie

  • 1 Smelt de rest van de chocolade au bain­-marie.
  • 2 Neem de ijstaart uit de diepvries, keer hem om en verwijder het folie. Giet de gesmolten choco­lade over de bovenkant van de taart.
  • 3 Zet de taart tot het serveren even­tueel nog even terug in de diepvries. Garneer de taart met karamelruiten (zie 'kooktechniek: karamelruiten' elders op boodschappen.nl) en frambozen. Verwarm het mes on­der een hete kraan voordat je de taart gaat snijden.

bereidingstip

Neem kwark in plaats van yoghurt voor dit recept.. Vervang de bokken­pootjes door schuim­kransjes (meringue).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 780 kcal
vet 57 gram
verzadigd vet 37 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 10 gram
recalls Heineken 0.0 fl 6x250 ml, 0.0 fl 12x250 ml, pils mono fl 12x250 ml en pils mono fl 6x250 ml, Mini pistolets, Schoof duo baguette wit 300g, Baguettes wit duo / Pistolet meergranen / Pistolets wit, Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier