gemiddeld
30 min.
tussendoortje, klein gerecht
home recepten Stroopwafelhartjes

Stroopwafelhartjes

ingrediënten


30 min
250 gram chocolade

dit product is niet beschikbaar

12 stroopwafels

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

koekjessteker

  • 1 Steek uit iedere stroopwafel een hartje met de koekjessteker.
  • 2 Snijd vervolgens met een mesje een inkeping in de zijkant van ieder hartje, zodat je het aan een kop of mok kunt hangen.
  • 3 Smelt de chocolade au-bain-marie. Dit doe je door een pannetje water op het vuur te zetten en hier een kom met de chocolade in te hangen. Roer af en toe door.
  • 4 Haal de kom van de pan wanneer de chocolade gesmolten is en laat de chocolade iets afkoelen.
  • 5 Doop nu de stroopwafelhartjes één voor één in de chocolade.
  • 6 Zet ze op het aluminiumfolie rechtop leunend tegen iets aan (een glas of kop werkt prima), zodat de chocolade kan uitharden.
  • 7 Zet verse koffie of thee, schenk in een kop of mok. Hang hier een stroopwafelhartje aan.

bereidingstip

Heb je haast? Zet de koekjes dan even in de koelkast zodat de chocolade kan uitharden. . Wanneer je meerdere kleuren chocolade gebruikt kun je met een satéprikker leuke figuurtjes tekenen in de chocolade!


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram