gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Stroopwafelmuffins met karamelsaus

Stroopwafelmuffins met karamelsaus

ingrediënten


20 min
100 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

100 gram karamelfudge

dit product is niet beschikbaar

200 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

200 gram boter

dit product is niet beschikbaar

5 stroopwafels

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

250 gram zelfrijzend bakmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

125 gram suiker

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

muffinvorm

10 papieren cupcakevormpjes

1 spuitzak

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Klop de room met de suiker. Mix de eieren erdoor. Spatel het bakmeel en bakpoeder kort erdoor. Schep de stroopwafelstukjes erdoor.
  • 2 Vul de muffinvorm tot net onder de rand met het beslag. Bak de muffins in de oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat afkoelen.
  • 3 Mix de boter met de poedersuiker en 1 eetlepel water tot een botercrème. Smelt de fudge in de kookroom au bain-marie. Roer tot een karamelsaus en laat afkoelen.
  • 4 Vul de spuitzak met botercrème en spuit een toef op de muffins. Besprenkel met de karamelsaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 565 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 70 gram
eiwit 6 gram