- 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de helft van de boter en bak hierin de sukade rondom bruin.
- 2 Schep het vlees uit de pan. Giet de port bij het bakvet en kook iets in.
- 3 Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Leg het vlees erin en voeg de wortel, ui en steranijs toe.
- 4 Stoof met deksel op een lage stand 1,5 uur. Schep het vlees uit de pan en zeef het vocht.
- 5 Zet het opnieuw op met het vlees en de pruimen en stoof nog 30 minuten.
- 6 Kook de aardappelen in het laatste half uur van de stooftijd. Kook de prei 5 minuten, giet deze af en laat goed uitlekken. S
- 7 tamp de gare aardappelen met de prei, de room, zout, peper en nootmuskaat tot een grove stamppot.
- 8 Schep de noten erdoor. Bind het vocht van het vlees met aangelengde maïzena of allesbinder tot de gewenste dikte. Serveer de sukade met pruimen bij de stamppot.