- 1 Bestrooi het vlees met bloem gemengd met zout, peper en kruidnagelpoeder.
- 2 Verhit de olie en bak hierin het vlees aan beide kanten bruin. kker met aardappelpuree en rode kool.
- 3 Schep het vlees uit de pan en bak de sjalotjes in het bakvet.
- 4 Voeg sinaasappelsap, de bouillon en 2 eetlepels honing toe en verwarm.
- 5 Leg het vlees erin en stoof met het deksel 2 uur of tot het vlees zacht is.
- 6 Bind het gerecht eventueel met allesbinder of aangelengde maïzena.
- 7 Bak de sinaasappelplakken kort aan in de rest van de honing. Serveer het sukadevlees met plakken sinaasappel.
- 8 Lekker met aardappelpuree en rode kool.
wijnadvies
Het zachtzoete van dit gerecht laat zich goed combineren met het rijpzoete van Stoney Creek Shiraz Grenache Petit Verdot, Casa de Campo Malbec en Berg Schaduw Ruby Cabernet-Cinsault.