4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Sukadevlees met koek en appel

Sukadevlees met koek en appel

ingrediënten


20 min
4 personen
330 milliliter blond bier
1 snee ontbijtkoek
1 grote ui
2 zoetzure appels
75 gram vloeibaar bakproduct
75 gram boter
1 theelepel kruidnagelpoeder
350 gram sukadelapjes

benodigdheden

appelboor

  • 1 Wrijf de sukadelapjes in met zout, peper en kruidnagelpoeder. Verhit de helft van de boter in de braadpan.
  • 2 Bak het vlees in circa 10 minuten bruin. Schil 1 appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukken.
  • 3 Voeg de ui, de appelstukken, de ontbijtkoek en het bier aan het vlees toe. Laat dit met het deksel op de pan circa 2 uur zachtjes stoven.
  • 4 Was de andere appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 8 plakken.
  • 5 Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de appelplakken 2 minuten. Keer de plakken halverwege voorzichtig.
  • 6 Leg de sukadelapjes op de borden.
  • 7 Schep iets van het stoofvocht, eventueel gepureerd, erover en leg de appelplakken er dakpansgewijs op. Verdeel de peterselie erover.

bereidingstip

Lekker met gekookte aardappels en sperziebonen.

wijnadvies

Zo’n beetje alle wat stevigere rode wijnen zijn een goede keuze: van Côtes du Rhône tot Corbières, van Cabernet Sauvignon (van Indomita) tot Tango Duo en van Yellow Tail Shiraz tot Danie de Wet Pinotage.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 20 gram
recalls Texels Skuumkoppe 75cl, Vismarine roze garnalen, kinder surprise chocolade ei, Verstegen Citroengras, Mix voor Nasi & Bami Goreng en Mix voor Saté, SPAR maaltijdsalade gegrilde kip, Verstegen, Davitamon, M&M, Chio Mix bekijk hier