gemiddeld
45 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Summer rolls met knapperige tofu

Summer rolls met knapperige tofu

ingrediënten


45 min
4 eetlepels zoete chilisaus

dit product is niet beschikbaar

bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

bosje munt

dit product is niet beschikbaar

1 avocado

dit product is niet beschikbaar

komkommer

dit product is niet beschikbaar

50 gram wortelreepjes

dit product is niet beschikbaar

8 rijstvellen

dit product is niet beschikbaar

60 gram mihoen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels maizena

dit product is niet beschikbaar

450 gram tofu

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Leg de reepjes tofu tussen keukenpapier en leg een bord erop. Laat de tofu 10 minuten rusten zodat het vocht eruit trekt.
  • 2 Schep de uitgelekte tofu in een kom, roer de maizena erdoor en bestrooi met zout en peper. Verhit de olie in een koekenpan bak hierin de tofu in circa 10 minuten goudbruin en knapperig.
  • 3 Wel de mihoen circa 2 minuten in kokend water. Trek uit elkaar met een vork. Giet af en spoel onder koud water. Laat goed uitlekken en houd de mihoen apart.
  • 4 Zet een diep bord klaar met warm water. Week een rijstvel circa 30 seconden in het water totdat het vel zacht is. Leg het rijstvel op een snijplank. Verdeel een beetje van de mihoen over het vel. Verdeel de wortel, komkommer en avocado in het midden erover. Leg wat tofu erop en bestrooi met munt en koriander.
  • 5 Rol op als een loempia. Vouw de buitenkanten eerst naar binnen, rol dan voorzichtig op en plak vast. Herhaal deze stappen met de overige rijstvellen. Serveer met de chilisaus om te dippen.

bereidingstip

Geen liefhebber van tofu? Deze summer rolls smaken ook heerlijk met garnalen. Bak ze met een teentje knoflook in sesamolie voor een oosterse twist.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 210 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 18 gram
eiwit 7 gram