- 1 Snijd de geschilde cassave in dikke frieten.
- 2 Kook ze 7-9 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
- 3 Marineer de kipfilet in de sojasaus en breng op smaak met zout en peper.
- 4 Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree, ui, knoflook, trassi en sambal 1-2 minuten.
- 5 Voeg de kip toe en roerbak 5-6 minuten.
- 6 Verhit de frituurolie tot 180ºC.
- 7 Dep de frieten droog en frituur ze in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
- 8 Schep de friet op 4 borden en verdeel de kip erover.
- 9 Meng de sla met het limoensap, de suiker en tomaat en verdeel over de borden.
- 10 Bestrooi met de bladselderij en geitenkaas.
bereidingstip
Maak de salade iets pittiger en voeg een rode peper, zonder zaadjes, in stukjes gesneden toe.. Bak de frieten besprenkeld met arachide- of zonnebloemolie op een bakplaat in de oven (200ºC) in 25-30 minuten goudbruin en schep halverwege om.