4 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
recepten Suri Kapsalon

Suri Kapsalon

ingrediënten


35 min
4 personen
150 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bladselderij

dit product is niet beschikbaar

2 tomaten

dit product is niet beschikbaar

theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde bladsla

dit product is niet beschikbaar

frituurolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel sambal badjak

dit product is niet beschikbaar

theelepel trassi
4 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram vastkokende aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram zoete aardappel

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram pastinaak
1 kilogram cassave

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Snijd de geschilde cassave in dikke frieten.
  • 2 Kook ze 7-9 minuten, giet af, spoel er koud water over en laat uitlekken.
  • 3 Marineer de kipfilet in de sojasaus en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verhit de olie en bak hierin de tomatenpuree, ui, knoflook, trassi en sambal 1-2 minuten.
  • 5 Voeg de kip toe en roerbak 5-6 minuten.
  • 6 Verhit de frituurolie tot 180ºC.
  • 7 Dep de frieten droog en frituur ze in de olie in 3-4 minuten goudbruin.
  • 8 Schep de friet op 4 borden en verdeel de kip erover.
  • 9 Meng de sla met het limoensap, de suiker en tomaat en verdeel over de borden.
  • 10 Bestrooi met de bladselderij en geitenkaas.

bereidingstip

Maak de salade iets pittiger en voeg een rode peper, zonder zaadjes, in stukjes gesneden toe.. Bak de frieten besprenkeld met arachide- of zonnebloemolie op een bakplaat in de oven (200ºC) in 25-30 minuten goudbruin en schep halverwege om.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1050 kcal
vet 53 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 97 gram
eiwit 42 gram