4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
home recepten Surinaamse pastei met varkensvlees

Surinaamse pastei met varkensvlees

ingrediënten


45 min
4 personen
1 bosje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel kerriepoeder

dit product is niet beschikbaar

200 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

200 gram wortels

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels paneermeel

dit product is niet beschikbaar

1 rol bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

10 plakjes diepvriesbladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

300 milliliter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels sojasaus

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels ketjap asin

dit product is niet beschikbaar

1 rode peper

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

500 gram hamlappen

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

75 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar

4 trostomaten

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Kook de eieren in 8 minuten hard, laat schrikken onder koud water en pel ze. Kruis de tomaten in, leg ze kort in kokend water, ontvel ze en snijd in parten.
  • 2 Verhit 50 gram boter en de olie in een braad- of hapjespan en bak hierin het vlees bruin. Voeg de tomaat, ui, rode peper, ketjap en bouillon toe en laat afgedekt 30-35 minuten stoven.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bodem en zijkanten van de ovenschaal met bladerdeeg. Houd de rest van het deeg apart. Druk de naden goed aan en prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrooi de bodem met paneermeel.
  • 4 Meng de worteltjes met tuinerwten, kerrie en peterselie door het vleesmengsel. Schep het mengsel op de deegbodem. Snijd de eieren (eventueel met een eiersnijder) in dunne plakjes en verdeel ze erover. Dek af met de rest van het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
  • 5 Maak een gaatje in het midden en steek daarin een rolletje aluminiumfolie als schoorsteentje. Bestrijk de bovenkant van het deeg met boter en bak de pastei in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.

bereidingstip

Vervang in dit recept de hamlappen door kip(dij)filet. . Neem sperziebonen uit de diepvries in plaats van wortels en erwten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 960 kcal
vet 60 gram
verzadigd vet 32 gram
koolhydraten 56 gram
eiwit 47 gram