- 1 Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en de tomaat. Voeg de kip en spekblokjes toe en bak 5 minuten. Blus af met de bouillon.
- 2 Voeg de pimentkorrels, laurier en de helft van de selderij toe en kook zachtjes 30 minuten. Meng in een pannetje de pindakaas met een scheut warme bouillon.
- 3 Kook de bakbananen 15 minuten in water. Laat afkoelen en stamp ze fijn. Vorm met vochtige handen balletjes ervan. Meng het pindakaasmengsel door de soep en kook zachtjes 5 minuten.
- 4 Schep de kip uit de soep en haal deze van het bot. Roer het kippenvlees, de overige selderij en de bananenballetjes door de soep. Warm even mee en verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
bereidingstip
Gewonen bananen hoef je van tevoren niet te koken voor dit recept. . Vervang de pimentkorrels door een snufje kruidnagelpoeder, kaneel en nootmuskaat. . Serveer de balletjes apart erbij met witte rijst.